Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericsson tvingades bryta

Marcus Ericsson hade en topplacering på gång i GP2-loppet på Spa i Belgien men tvingades bryta i slutet sedan generatorn gått sönder.
- Jättetråkigt. Men så här har det varit hela säsongen, stolpe ut, suckar Marcus i depån efter loppet.

Annons

Marcus Ericsson såg länge ut att göra en av säsongens bästa lopp, inför ögonen på NA:s utsända. Han startade som och kom ut ur första sväng som trea. Men han blev omgående omåkt av mästerskapsledande fransmannen Romain Grosjean.

De fem första förarna fick snabbt en lucka men i mitten av loppet började Marcus få problem.

- Jag kände att utväxlingen blev sämre och sämre, säger Marcus som brände av banan i chikanen när han inte lyckades växla ner och fick släppa Luca Filippi förbi sig.

Marcus låg femma när värsta busvädret drog in över Spabanan. Publiken slängde sig in under tak eller tog fram paraplyerna. Banen blev snabbt vattenfylld.

- Det var livsfarligt därute, säger Marcus.

Bil efter bil flög av i vattenplaningen och säkerhetsbilen kom ut på banan. Men med sex varv kvar blev Marcus blåa iSport-bil stående vid sidan av banan.

- Larmet i bilen började blinka om att mitt batteri var lågt. Två kurvor senare dog bilen, berättar Marcus.

Tysken Christian Vietoris vann loppet och Marcus får nu starta från 17:e plats i söndagens sprintrace med start 10.35.

Läs mycket mer i söndagens NA, papperstidningen!