Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Moberg tillbaka efter hjärnskakningen

En tunn ÖSK-trupp tränade på Behrn arenas konstgräs under onsdagen. Men bredden växer – mittbacken Erik Moberg är nu tillbaka för fullt.

Endast den del av truppen som inte spelade hela matchen mot Östersund var med under ÖSK:s onsdagsträning.

En som inte har varit med sedan matchen mot Djurgården var dock tillbaka i full träning – Erik Moberg.

Den hjärnskakning han ådrog sig mot Djurgården har stoppat honom från spel i fyra matcher: Mot Kalmar, Helsingborg, Jönköping Södra och mot Östersund.

– Han är tillbaka nu och det är såklart skönt för oss och för honom, säger assisterande tränren Axel Kjäll.

Läs mer: ÖSK-försvararen om hjärnskakningen som stoppar honom: "Armarna domnade bort, det var lite läskigt"

Han kan behövas.

För efter mardrömsmatchen mot Östersund är nu Brendan Hines-Ike avstängd mot Elfsborg på söndag, i säsongsavslutningen. Men samtidigt kommer Michael Almebäck tillbaka från sin avstängning.

Matchen mot Östersund var kanske något av en snyting. Men ÖSK har försökt tränga bort den känslan och istället börjat arbeta med de bitar som inte fungerade då.

Läs mer: ÖSK blev förnedrat: "Jobbigt för spelarna att känna sig så utspelade"

– Det är klart att vi inte är nöjda med insatsen. Men samtidigt måste man släppa det där. Jag tror inte att det blir bättre för att man ältar, utan vi blickar framåt emot Elfsborg istället, säger Kjäll.

En match som inte bara är den sista för den här allsvenska säsongen. Utan kanske den sista matchen för en del i ÖSK-tröjan.

– Det blir ju lite en sista vecka med gänget-känsla. Det blir det lite varje år vid den här tiden. Men då vill man ju avsluta bra, säger Kjäll.

Hellre en segerkram än ilskna miner i omklädningsrummet efteråt?

– Precis, säger Kjäll.

Läs mer: "Vi blir helt utspelade på hemmaplan – det får aldrig ske igen"