Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Nilsson till Degerfors

Erik Nilsson dumpades av ÖSK efter årets säsong. Nu har örebroaren hittat en ny klubb: Degerfors IF.

Emil Berger, Christoffer Wiktorsson och Peter Samuelsson har lämnat bruksklubben för spel hos storebror ÖSK senaste säsongerna. Kontroversiella övergångar med tanke på den infekterade historien mellan länskonkurrenterna. Nu flyttar alltså 22-årige mittfältaren Erik Nilsson i motsatt riktning.

- Det känns jättebra, jag fick bra intryck av klubben. Den har engagerade fans och är välorganiserad, säger Nilsson.

"Degerfors prio ett"Nilsson, med Sturehov som moderklubb, har haft svårt att övertyga tränare Sixten Boström om sin storhet. På grund av den sparsamma speltiden i allsvenskan har Nilsson varit utlånad till Ljungskile stora delar av de senaste säsongerna. Efter årets säsong fick han inte förnyat kontrakt med ÖSK. Nu hoppas han på en nystart i Degerfors. Kontraktet sträcker sig över två år.

- Degerfors var prio ett från början. Jag är värvad som yttermittfältare men de vet att jag kan spela centralt också, säger Nilsson.