Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erika Olsson är "Länets främsta rockröst"

Erika Olsson är "Länets främsta rockröst" och i sommar får hon sjunga med Brolle i Pålsboda Folkets Park.

Annons

Örebrosångerskan  från coverbandet Loud and Clear har plockat hem segern i tävlingen om en plats på scenen under Brolles turné, och får nu uppträda med honom i juli i år.

-Det var min man som tyckte att jag skulle anmäla mig till tävlingen. Jag tyckte inte jag hade någon bra inspelning att skicka in, så jag är förvånad över att jag vann, säger hon.

Nu får hon välja mellan tre olika låtar, i tre olika tempon, inför konserten i Pålsboda, och än så länge har hon inte bestämt vilken hon ska välja. Hon gillar såväl ballader som up-tempolåtar.

-Men Loud and Clear är ju ett partyband, så vi får väl se, säger hon.

Brolle själv säger att han startade den här tävlingen för att han tycker att det finns för få scener för oetablerade artister.

-När jag växte upp i Boden, ordnades det minst ett par talangtävlingar per år där hemma. Men nu saknas det. Det är synd för det behövs för nya artister. De utvecklas så mycket när de får chansen att stå på en scen, säger han.

I år gör ju Brolle sin tredje folkparksturné. Men den som tror att publiken i de svenska parkerna mjuknar av den vackra inramningen och de ljusa sommarnätterna tror fel.

-Det är en musikalisk och rättvis publik, man märker tydligt om de inte gillar det man gör, säger han.

Förutom Brolleär Charlotte Perelli med på turnén, liksom bandet ”The Buddies”.