Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erkänn felaktiga P-böter

Med digitalisering uppstår andra problem än tidigare. Parkeringsvakter har nu handdatorer som väljer bilmärke efter det inslagna registreringsnumret... En trött P-vakt kan nog ganska lätt ”bara gå vidare” i systemet. För inte många år sedan fick P-vakterna fylla i alla uppgifter om fordonet, inklusive bilmodell, på de gamla hederliga P-böterna. Detta var tidsödande och separat kamera fick bäras med.

Finner det anmärkningsvärt att fotobevis inte finns i ärendet med mannen i Skåne, då det numera är enkelt för P-vakten att fotografera fordonet.

Det är sorgligt att vissa P-bolag vägrar att erkänna sina fel, även om det finns väldigt många ”rättshaverister” där ute som ljuger för att slippa utfärdad P-anmärkning.

Kanske de största upphandlarna av parkeringsövervakning i Örebro, exempelvis Öbo, kunde se till samhällsnyttan av denna tjänst, som entreprenörer utför, istället för det rena vinstintresset. Att Öbo för några år sedan tog 65 procent av varje krona (mer nu?) utan egen arbetsinsats, är nog inte ovanligt. Det bolag som erbjuder mest vinst till markägaren vinner upphandling – mer press på P-vakt från entreprenör –  mer misstag- Logiskt.

Återgå till att bötfälla uppenbara trafikhinder och jobba bort skrotbilar, ni som upphandlar.

”F.d. Lapplisa”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel