Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ernst vill ha ditt hus

I sommar är det dags för Ernst Kirchsteiger i tv-rutan igen.
Och nu söker han objekt i Närke.

Helst vill Ernst hitta ett lite större hus: En lada, ett mejeri, en smedja eller kanske en kvarn.

– Det är så häftiga byggnader där man kan få till fantastiska boenden. Det blir liksom inga regler, och det är lite häftigt, säger Ernst Kirchsteiger.

Tv-tittarna har vant sig vid att se Ernst renovera och skapa trivsel omkring sig. Inspelningarna av TV-programmet ”Sommar med Ernst” drar igång redan i april, och just nu letar produktionsbolaget olika objekt i området mellan Örebro och Stockholm.

– Men det skulle vara riktigt häftigt om vi hittade något i Närketrakten, betonar Ernst som själv bor strax utanför Örebro.

Han uppmanar alla som har ett lite åsidosatt hus att höra av sig. Men han är inte orolig för att det ska bli för få som tar kontakt.

– Nej, det är tusentals personer som hör av sig till oss varje år. Så det är jag inte bekymrad över direkt.

Förra året kom det in 12 000 ansökningar från människor över hela landet som ville att Ernst Kirchsteiger skulle ta sig an just deras hus i sommarens tv-program. Då hamnade han inte närmare Närke än Dalarna.Årets säsong av ”Sommar med Ernst” är den tredje. Att jobba på sommaren är inget som Ernst har något emot. Han uppskattar att få jobba utomhus och att leva det enkla livet med matlåda och att kissa bakom knuten och liknar tv-inspelningarna vid att åka på sommarkollo.

Vad tycker du är viktigast när det gäller inredning?

– Att få till den där sköna avkopplande känslan.

Annars längtar Ernst till våren:

– Just nu skottar jag snö. Men så mycket snö det har varit i vinter har jag aldrig varit med om! Det är helt absurt.

Så här kontaktar du Ernst

”Sommar med Ernst” sänds i TV4 i juni. JInredningsobbet görs inte gratis, husägaren får betala en summa, ”men den är inte stor”. Ägarna måste också ställa upp på att vara med i tv.

Ernst kan nås på mejladressen: [email protected]