Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ersätter Yasin om han lämnar”

Om Ahmed Yasin lämnar kommer ÖSK att göra allt för att ta in en ersättare.

Annons

Förhandlingar om Ahmed Yasin pågår. Och skulle yttern lämna för Förenade Arabemiraten och Gulfligan lämnar han ett tomrum i den slimmade ÖSK-truppen. Räkna därför med att han kommer att ersättas om en flytt hinner bli klar innan det arabiska transferfönstret slår igen under torsdagen.

– Vi vill ha in en till i gruppen om vi skulle tappa någon och vi har räknat in honom i numerären. Sedan behöver ersättaren inte nödvändigtvis vara en spelare på samma position, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark.

I samband med värvningen av Nordin Gerzic sa Sköldmark att klubben strävade efter att värva en ytter, en vänsterback och en mittback. Sedan dess har isländske vänsterbacken Logi Valgardsson värvats från norska Sogndal.

– I det skedet utgick vi från de tankarna vi hade då. Nu har vi fått bra svar från truppen som presterade bra mot bra motstånd i Portugal. Inte minst från våra unga spelare.

Betyder det att ni inte kommer inte ta in ytterligare nyförvärv?

– Vi letar kontinuerligt efter spelare som är intressanta men vi har en stark grupp som den är i dag. Insamlingen från supportrarna har gett oss möjlighet att rekrytera Valgardsson och 300 000 av dom pengarna användes till den värvningen. Det är oerhört positivt med det bidraget, säger Sköldmark som också ser fördelar med en slimmad 18-mannatrupp.

– Det bidrar till en bra stämning i gruppen samtidigt som alla spelare hela tiden känner att de är nära att få spela en avgörande roll. Det behövs inte mycket för att man ska få chansen och den känslan är viktig att ha.