Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Estetelever speglar naturen

Naturen kan speglas på väldigt skiftande sätt. Det visar utställningen som bildesteterna på Lindeskolan just nu har på Kingsgården.

Naturen kan speglas på väldigt skiftande sätt. Det visar utställningen som bildesteterna på Lindeskolan just nu har på Kingsgården.

Det är elever från alla årskurser som står bakom utställningen som nu visas på kaféet. Ettorna visar skulpturer i varierande material, tvåorna har gjort oljemålningar och treorna har både foto och måleri. Temat har varit natur, men tolkningen har varit väldigt fri.

Marika Lindahl från Nora visar upp flera svartvita foton som hon har experimenterat en del med. Hennes bilder är speglade så man ser motivet åt båda hållen.

– Det är kul när man får experimentera, annars kan foto lätt bli lite tråkigt, tycker Marika.

Och det är bara att ta ut svängarna.

– Man ska inte känna sig begränsad, det är bara att hålla på och prova.

Hon känner sig lite kluven inför att ha en utställning.

– När jag har gjort ett arbete klart vill jag helst inte se det längre. Men det är klart att det är kul att visa upp något som man tycker om.

För treorna väntar också den stora slututställningen i maj där de får visa upp ett valfritt arbete som de har gjort under sina år på gymnasiet.

Nytt för i år blir att den utställningen inte kommer att hållas på museet utan istället i det nya kulturhuset, Kulturrum, på Lindeskolan.

Utställningen på Kingsgården hänger kvar till den 28 februari.