Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett myller av gallerior

Stadsliv kollade in stans alla gallerior. Det här är vad som händer i vår.

Kompassen ser sliten och lite dyster ut. Flera butikslokaler är tomma och jalusierna nerdragna.

Vad är det som händer?– Vi kan inte berätta så mycket än, men vi planerar för en ombyggnad, berättar Mikael Warg som är förvaltare och enhetschef på fastighetsbolaget Klövern som äger Kompassen.

– Senast vi renoverade var 1990-1991 så det är hög tid nu.

I tidigare artiklar har ni sagt att ni skulle ha dragit i gång under hösten 2009?– Ja, men det har varit en downperiod för alla och vår förhoppning är att komma i gång tämligen snart.

Det står tomt på flera håll?– Ja, men det är ett led i att vi ska bygga om. Vi har nya gäster som vi har preliminära avtal med men vi har valt att inte fylla på på en gång. Det är också en fråga om vilka hyresgäster vi vill ha in.

Hur ska ni bygga om? Blir det ett helt nytt våningsplan, till exempel?– Man kan säga att det blir en omfattande makeover, men ingen större planändring.

Ska Kompassen också bli ljus med mycket glas och sten som de flesta andra nya gallerior?– Nja, vi tycker de andra är lite mainstream, alla ser i stort sett likadana ut. Vi vill ha en lite mer stadsmässig.

Och det betyder?– Det kan jag inte släppa än. Men vi tror på att det här kan bli en mötesplats och att inte bara ha öppet mellan 10 och 17. Vi vill ha en mix så det finns olika anledningar att besöka huset under stora delar av dygnet.