Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett sätt att komma runt arbetsgivaravgiften"

De dubbla kontrakten med Nadya Greseva-Nevodnich var inte till för att lura Migrationsverket – utan för att komma runt arbetsgivaravgifterna. Det hävdar Lindesberg Volleys styrelseledamot Arnold Bengtsson, som också är kommunalråd i Lindesberg.

Nadya Greseva-Nevodnich fick sina pengar. Och Migrationsverket skulle inte luras.

Det hävdar Lindesberg Volleys styrelseledamot Arnold Bengtsson, som också är kommunalråd i Lindesberg för Socialdemokraterna, efter SVT:s Tvärsnytts avslöjande.

Istället var upplägget ett sätt att komma runt arbetsgivaravgifterna.

– Nadya har haft en garanterad inkomst på 14 300 kronor. Men alla pengar hon fått in på annat sätt har räknats av. Vi har bland annat betalat hyra, resor och rehabiliteringen av en skada hon hade när hon kom. Dessutom har hon under en period varit anställd av Linde Energi, och då har lönen därifrån också räknats av. Det är ett liknande upplägg som vi haft med andra spelare, där klubben går in och garanterar en minsta inkomst. I Nadyas fall har hon fått lite drygt de 14 300 vi garanterat, säger Bengtsson och fortsätter:

– Efter det här har vi valt att teckna kontrakten på ett annat sätt, så att spelarna istället får pengarna av oss och får stå för till exempel hyra själva. Det gör att det blir en högre bruttolön och att klubben drabbas av en något högre arbetsgivaravgift. Det är det som varit ett av skälen till att hålla ned själva lönedelen tidigare.

NA har även varit i kontakt med Migrationsverket, som beslutat sig för att inte gå vidare i ärendet och polisanmäla klubben för agerandet med dubbla kontrakt.

Läs mycket mer i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!