Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett utdraget trassel för att få ett nytt pass i Örebro

Annons

Hur krångligt ska det va?

Skulle skaffa pass till min 15-åriga dotter som ska med sin klass på skolresa i maj. Följde med henne till polisen lite för jul. Nej, det går inte fick jag veta. Hennes pappa måste också vara med eftersom vi har delad vårdnad, dessutom måste vi fylla i en blankett och blanketten ska bevittnas av två personer.

OK! Vi fyllde i blanketten och fick två grannar att bevittna namnteckningarna. Sen gällde det att hinna till polisen innan de stänger kl 17 eller 18. Eftersom jag jobbar i Arboga och ofta slutar kl 17.00 så gäller det att pussla ihop det hela och få med sig mannen och dottern och komma i tid.

I dag efter flera veckor när vi varit förkylda och haft svårt att få till det så skulle vi försöka få ordning på passansökan. Strax innan stängning kom vi alla in på kontoret med ifyllt papper.

Nej, det går inte fick vi veta. Nu har kontoret ändrat systemet så nu måste man boka tid för att få ansöka om pass.

Det fanns en dator i ett hörn men till den var det kö. Man kan boka hemifrån också sa en anställd som satt bakom disken och lekte med sin mobil. Så man måste boka? Jaa, vi har faktiskt upplyst om det här. sa tjejen bakom mobilen.

Inget som jag har märkt sa jag. OK! Vi fick åka hem igen och titta på datorn. Där stod faktiskt att man numera måste boka tid. Första lediga tid finns den 19 april kl 9!

Nästa vecka åker vi till Lindesberg och hoppas på bättre tur.

”Stressad, trött och besviken”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel