Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett utegym köps in och placeras vid Hurtigtorpet

Bästa platsen för ett utegym anses vara Hurtigtorpet. Det har kommunstyrelsen i Hällefors bestämt som också beslutar att inköp av en komplett utrustning ska ske.

Annons

Önskemål om ett utegym har framförts i ett medborgarförslag och efter en utredning är det nu klart att en anläggning byggs upp vid Hurtigtorpet i Hällefors. Kommunstyrelsen har beslutat lägga maximalt 100 000 kronor på utrustningen som kommer att bestå av 6-8 stationer, redskap tillverkade i stål och trä.

I utredningsarbetet har en arbetsgrupp deltagit bestående av representanter från Skidklubben, Löparklubben och Idrottsalliansen Hurtigtorpet samt tjänstepersoner från kommunen. Man har utifrån ett kommunstyrelseuppdrag tittat på olika tänkbara platser där ett utegym kan placeras. Alternativ har varit Lindholmstorpet och Hällevi, men gruppen anser att Hurtigtorpet är lämpligast. Här pågår fysisk aktivitet året runt och här finns närhet till sanitet.

Utegymet finansieras genom kommunens strategimedel för 2018. Ytterligare kostnader tillkommer för markarbeten, och detta kommer ovan nämnda klubbar att bistå med.