Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett vägval som kräver stort mod

Det härjas friskt i länsvästern nu om vilken svikare Emil Berger är. Och det är ju en åsikt man får ha. Ett helt annat ord kommer till mig i fråga om Emil Bergers handlande.
Mod.

Killen måste vara utrustad med skapliga kulor.

Emil Berger är 19 år. Han är uppväxt i Degerfors i en genuint rödvit fotbollsfamilj. Emil borde ha det klassiska ÖSK-hatet i blodet, men väljer att ställa sig över det.

”Jag känner att får man chansen i en allsvensk klubb så måste man ta den. Sedan har det alltid varit förbjudet att gå till ÖSK, men själv undrar jag varför det ska vara så. Det känns lite gammaldags, tycker jag.”

Den meningen är hämtad ur en intervju skriven av Karlskoga-Kurirens Jonas Brännmyr. Jag tycker att den säger väldigt mycket om Emil Bergers person. Det är inte bara modigt, det är dessutom moget.

I stället för att kalla honom svikare vore kanske dörröppnare ett lämpligare ordval.

Nu väljer Degerfors IF att sätta Emil i frysboxen. Klubben har tydligen beslutat att Berger inte ska spela mer i höst. Det kan anses småsint, men jag kan inte se annat än att tanken är att tvinga fram ett köp från ÖSK:s sida.

Berger blir Bosman efter säsongen, och frågan är om örebroarna kan tänka sig att bara se på när nyförvärvet hålls utanför fotbollen det närmaste halvåret. Tror inte det.

Rent moraliskt, och för framtida goda relationer, finns det ett värde i att Dif får betalt för sin talang.

Om ÖSK inte kan tänka sig att lösa Emil Berger måste jag säga att det var rätt korkat att inte hålla tyst om uppgörelsen till efter säsongen.