Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ettorna först på Alléskolan

I går gjorde de sprillans nya eleverna på Alléskolan sin första skoldag på gymnasiet. Några av dem visste redan vad de vill arbeta med i framtiden.

Skolverksamheten på Alléskolan är i gång igen. Förstaårseleverna var först på plats i går. De fick ha skolan för sig själva första dagen för att lära känna varandra, lärarna och lokalerna.

Vill bli veterinär

Bland eleverna fanns Elin Hammar från Kumla som ska läsa handelsprogrammet.

– Det verkar väldigt bra, det är en stor skola där man får träffa mycket folk, sa Elin.

Oskar Andrén, Hallsberg, och Josefine Wallenhammar, Örebro, valde att läsa det naturvetenskapliga programmet med orienteringsprofil för att det är en bred linje som ger många valmöjligheter med bra träningsmöjligheter i orientering. Josefine går utbildningen med sikte på veterinäryrket i framtiden.

Blivande chaufförer

Linnea Andersson, Askersund, Mikaela Knutsson, Östansjö, och Jonas Albertsson, Askersund, valde fordonsprogrammet för att bli yrkeschaufförer.

– Som lastbilschaufför får man se sig omkring, sa Linnea.

Ny rektor rekryteradMikael Lagé, Pålsboda, Daniel Hussmo, Kumla, och Linda Gunnarsson, Askersund, går estetinriktingar inom de natur- och samhällsvetenskapliga programmen.

– En bred linje med en massa musik som är underbart, sa Daniel om sitt gymnasieval.

Alléskolan har nyligen rekryterat en ny rektor, Lena Samuelsson, som ansvarar för barn- och fritidsprogrammet, omvårdnadsprogrammet och särskolan.

Samuelsson kommer närmast från Vivallaskolan och tycker att det ska bli spännande att få ta del av utvecklingen av gymnasieskolan.

Nya lärare

Förhoppningar om en positiv utveckling har även de nyanställda lärarna Pia Browall, Gunnar Rigardt samt Irene Söderling, elev-assistent inom särskolan.