Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-valet: "Man har ett ansvar att rösta"

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Ungefär hundra personer har besökt vallokalen i Konserthuset när NA kommer dit strax innan elva. En av dem är Erika Gustafsson som tycker att det är viktigt att rösta.

-Jag känner att man har ett ansvar att rösta när man har möjligheten till att göra det. Det är klart att man ska framföra sin åsikt – man kan inte klaga i efterhand om man inte varit med och röstat, säger hon som redan varit inne och lagt sin röst.

-Jag tycker att det är lite högtidligt att rösta på själva valdagen, säger hon.

Inne i röstlokalerna väntar Lars Nilsson på att sättas i arbete. Han har rollen som ordningsman och berättar att det är första gången han är valförrättare.

-Vi tycker att det fylls på hela tiden men det är ingen kö. Vi har haft mycket poströster, jag tror att det var ungefär 500 av 1958 från distriktet som förtidsröstade, berättar han.

Under de tre timmar lokalerna haft öppet har ungefär 100 personer röstat.

-Men vi har öppet till nio i kväll, säger han och konstaterar att det varit en strid ström väljare som besökt lokalerna så här långt.