Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva Dahlgren

Den långa ståtliga kvinnan kliver på scenen i mörkret och publiken jublar. Aldrig förr har jag önskat så hårt att jag vore någon annanstans – fast med Eva. För första gången under alla de konserter jag sett så önskar jag att det bara var jag i rummet. Det skulle vara så mycket enklare om alla andra människor inte fanns där, om jag slapp deras klappande i otakt, deras falska sång och brist på respekt att vi är fler som är där för att njuta av Eva Dahlgren, hennes band och hennes stundtals fantastiska musik.

Jag är inget stort fan av Eva Dahlgren, men jag fullkomligen älskar en handfull av hennes låtar och dessa får jag höra den här kvällen, turnépremiär och allt. Med 23 sånger blir det en timme och 45 minuters musikalisk underhållning, låtar från sent 70-tal fram till nu men fortfarande med samma genuina artist. Musikerna hon har med sig är otroligt duktiga, det slår mig flera gånger och jag kan inte låta bli att charmas lite extra av trummisen. Det är bra uppbyggnad på scenen, musikerna syns tydligt och är en del av allt. Det här är ingen enmansshow, det här gör Eva tillsammans med de hon valt ut. Storbildsskärmen används på ett väldigt snyggt sätt som ger ett djup till hela konserten.

Det hon sjunger, det tror man på. Det finns inget annat. Få artister har den närvaron och det leendet som sträcker sig ända upp i ögonen och som får hjärtat att smälta. Hon är en fantastisk musiker med ett bra öga för sin egen grej. Under en del av låtarna, nämligen ”Jag är Gud”, ”Vem tänder stjärnorna”, ”Kom och håll om mig”, ”Lev så”, ”Jag klär av mig naken” och ”Ängeln i rummet” trollbinder hon och allt runt omkring försvinner. Jag är där och då och det är bara Evas röst och de fantastiska texterna som betyder något. Men så tappar hon mig i nästa låt och mina tankar fladdrar iväg på annat håll. Kanske är det för att jag inte har någon direkt relation till hennes musik, som jag nöjer mig med att älska de mest kända alstren? Det spelar ingen roll. När hon har mig så har hon det till 100 procent, resten kvittar.

Maria Eremo