Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva-Lena (S) ställer upp i EU-valet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson (S) var i går i Örebro för att berätta om sin satsning på EU-parlamentet. – Jag är med för att visa Örebro län hur viktigt det här valet är. Hon står nu på Socialdemokraternas EU-vallista med 30 kandidater.

Vilken plats har du?

– 29, jag är näst längst ner.

Satsar du på det här?

– Vi tar det här valet på största allvar och om man tycker att det är viktigt att ha någon från Örebro län där så kan man kryssa mig.

 Men du sitter annars i riksdagen, vill du hellre till EU?

– För mig är det inte antingen eller, om jag blir invald då ger jag mig in i det med liv och lust. Jag har suttit i kommunen och det var jätteviktigt, och i riksdagen i åtta år och det är jätteviktigt. Alla parlament är jätteviktiga.

Är det någon fråga du speciellt vill driva?

– Det handlar om ordning och reda på den svenska och europeiska arbetsmarknaden. Det finns många som jobbar under väldigt dåliga villkor, de arbetar 60–80 timmar i veckan för väldigt liten eller ingen lön alls. Förutom jobben är det två frågor till vi vill lyfta, som jämställdheten och klimatutmaningen som vi står inför.