Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva Renberg överst på V-listan till kommunvalet i Ljusnarsberg - V siktar på tre mandat i fullmäktige

Vänsterpartiet presenterar nu sin lista till kommunvalet i Ljusnarsbergs kommun. Listan toppas av Eva Renberg. Och partiet, som idag har två mandat i kommunfullmäktige, siktar på att ta tre mandat i kommunvalet i höst.

Den 23 mars höll V årsmöte på Bångbro herrgård. Och då valdes Eva Renberg till nytt toppnamn på listan med partiets kandidater till kommunfullmäktige.

– Vi vill ha ett Sverige för alla, ett Ljusnarsberg för alla inte bara för de rikaste och vi kommer att jobba hårt i valet för att få tre mandat. Heltid som norm, arbetstidsförkortning och skolan är några av de frågor som vi kommer att driva, säger Eva Renberg i ett pressmeddelande.

Här är V-listan till kommunvalet i Ljusnarsberg: Eva Renberg, Ulla Diedrichsen, Göran Eriksson, Jeanette Bergqvist, Dennis Persson Lundberg, Ann Hollstedt, Sture Ekmark, Emma Renberg, Sune Karlsson, Helena Ylitalo, Christer Lindström, Madelene Lindkvist, Astrid Dahl, Bo Hellkvist, Lena Cederlund.

På årsmötet valdes även en ny styrelse: Det blir ett delat ordförandeskap mellan Astrid Dahl och Jeanette Bergqvist, kassör är Sune Karlsson, samt ordinarie ledamöter Inga-Lill Olsson och Eva Renberg, med ersättare Therese Olsson och Sture Ekmark.

Så är är mandatfördelningen i kommunfullmäktige i Ljusnarsberg efter valet 2014 (totalt 25 mandat att fördela): Socialdemokraterna 9 mandat, Centerpartiet 2, Liberalerna 1, Miljöpartiet 2, Moderata Samlingspartiet 3, Sverigedemokraterna 6, Vänsterpartiet 2.

Till kommunfullmäktigevalet i september 2018 kommer det vara 21 mandat att fördela.