Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva serverar mat på Tre golfare alla dagar

I sommar driver Eva Magnusson golfrestaurangen Tre golfare.– Det känns alldeles fantastiskt bra, säger Berith Jonsson, ordförande i Nora golfklubb.

Efter drygt 20 år i restaurangbranschen i Östersund bestämde sig Eva Magnusson för att säga upp sig från sin tjänst och börja frilansa. Det var för ett år sedan när Eva nyss fyllt 61 år.

– Jag vet att jag klarar mig på min allmänna pension så det gör inget om jag inte tjänar så mycket, förklarar hon.

Eva har dock inte några planer på att dra ner på sin arbetstid. Sedan den 1 april driver hon golfrestaurangen Tre golfare i Nora, som håller öppet sju dagar i veckan fram till säsongens slut i höst.

– Jag är arbetsnarkoman. Jag kan jobba dygnet runt i flera månader om det behövs, säger hon och ler.

Jag träffar Eva klockan 8.30 på Tre golfare. Allt till dagens lunchbuffé är redan förberett och Eva sätter sig lugnt ner med en kopp kaffe vid ett restaurangbord. Hon har varit på plats sedan klockan sex denna morgon, precis som alla andra mornar.

Mellan klockan 8-17 är Tre golfare öppet för gäster. Vissa dagar kommer restaurangen även att hålla kvällsöppet, berättar hon.

– Så fort allt är klart med alkoholtillståndet så kommer jag att ha öppet längre när det är fint väder.

Hur ska du orka så långa dagar, sju dagar i veckan?

– Jag känner min kropp, jag orkar. Så här har jag alltid hållit på, säger Eva.

Hon är uppvuxen i Stockholm. Gifte sig med en jämtlänning och flyttade till Östersund. Sedan några år tillbaka är Eva änka.

Hur hamnade du här, i Nora?

– Äldste sonen bor här. Hans fru och dotter spelar golf och hörde att restaurangen saknade krögare. Det är Anna och Maja som har övertalat mig att ta över.

Eva berättar att barnbarnet Maja gärna hjälper sin farmor i köket.

– Hon får jobba här i sommar om hon vill. Jag tycker inte att det är så kul att baka, men det tycker Maja.

Nora golfklubbs ordförande Berith Jonsson slår sig ner vid vårt bord. Hon ser med spänning fram emot årets golfsäsong och berättar att klubben är jättenöjd med att Eva ska driva Tre golfare under sommaren.

– Det är inte lätt att driva en golfrestaurang, vi har haft för få kunder här tidigare, konstaterar Berith.

Årets säsong tror hon bli annorlunda. Kombinationen av att Eva tagit över och att receptionen flyttats in i restaurangbyggnaden hoppas Berith kommer skapa mer rörelse i golfrestaurangen.

Genom att använda samma typ av kassasystem kan golfklubben och restaurangen även hjälpa varandra när det behövs.

– Jag är ingen golfare men nu håller jag på och lär mig allt om det. De som kommer hit frågar ju även mig om greenen och sådant, ler Eva.