Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewa-Leena Johansson (S) fick flest personröster

Artikel 298 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Inga förändringar sker efter valnattens preliminära valresultat när nu länsstyrelsen sluträknat rösterna i Ljusnarsbergs kommunval. Flest personröster av väljarna fick Ewa-Leena Johansson (S).

Annons

Nu har länsstyrelsen räknat klart rösterna till valet till Ljusnarsbergs kommunfullmäktige. Inga förändringar i mandatfördelningen till partierna sker som sagt jämfört med det preliminära valresultatet som meddelades på valnatten.

Några förändringar sker dock i vissa partilistor efter att väljarnas möjlighet att kryssa en favoritkandidat har räknats.

Följande politiker har personröstats in i kommunfullmäktige:

Socialdemokraterna: Ewa-Leena Johansson 146 personröster. Johansson behåller plats 1 på S-listan.

Miljöpartiet: Ronnie Edvardsson 62 personröster. Edvardsson behåller plats 1 på listan.

Sverigedemokraterna: Ronnie Wegerstedt 89 personröster, från plats 2 till plats 1 på listan. Patrik Höök 70 personröster, från plats 1 till plats 2. Kenneth Axelsson 61 personröster, från plats 5 till plats 3 på listan.

För att personröstas in i kommunfullmäktige gäller följande: att kandidaten får minst 5 procent i personröster av sitt partis sammanlagda röster i valkretsen och att kandidaten får minst 50 personröster.

Resultatet betyder nu att Socialdemokraterna behåller en majoritet tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Ljusnarsbergs kommunfullmäktige.

Så här fördelas mandaten

Moderaterna: 3.

Centerpartiet: 2.

Folkpartiet: 1.

Socialdemokraterna: 9.

Vänsterpartiet: 2.

Miljöpartiet: 2.

Sverigedemokraterna: 6.

Sammanlagt antal mandat att fördela: 25.