Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewa-Leena Johanssonom 2009 och framtiden

Hur tycker Ljusnarsbergs
politiker att det gångna året varit och hur ser de på 2010, som dessutom är ett valår?
NA Bergslagsposten har frågat. Den här gången är det socialdemokraternas Ewa-Leena Johansson som svarar på frågorna.

Annons

– Året som gick var ett mycket speciellt år med lågkonjunkturen som slog till rejält. Och det har präglat vårt arbete. För första gången under de tre mandatperioder jag har suttit tvingades vi göra om vår budget redan i februari.

– Positivt är att vi, trots att vi är en liten kommun med små resurser, kunnat ta tag i de problem vi har. Vi har verkligen visat att vi har kraft och ork att ta tag i problemen, vilket flera andra kommuner inte gjort. Positivt är också att verksamheterna har varit duktiga på att hålla igen och vara försiktiga, viket också visat resultat.

Vad tror du om 2010, vilket också är ett valår?

– Jag hoppas att det är på väg att vända, vilket också en del säger. En stabilare ekonomi i hela världen gynnar även oss.

– Vi vill nog försöka göra något åt alla delar i vår verksamhet. De nedskärningar vi gjort har vi tvingats till av ekonomiska skäl och i vårt valprogram kommer det att finnas förslag till förbättringar som kan göras när ekonomin tilllåter det.

Hur blir utgången av valet?

– Målet är att få ett valresultat som inte är sämre. Vi hoppas så klart på att få behålla de 14 mandat vi har i fullmäktige.