Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ex-örebroare misstänkt mördad – ytterligare två män gripna

 
Mordet på Magnus Natschki
Visa alla artiklar

Ytterligare två personer är gripna misstänkta för inblandning i mordet på den 36-årige före detta örebroaren. Männen, en 19-åring och en 33-åring, greps i Danmark och är nu utlämnade till Sverige.

I början av december anmäldes en före detta örebroare förvunnen. Sökandet koncentrerades till ett område nordväst om Uddevalla men mannen är sedan flera år hemmahörande i Angered.

Den 8 december häktades en 21-årig man i sin frånvaro, misstänkt för mord. Mannen greps sedan av tysk polis. Ytterligare två män häktades misstänkta för inblandning i mordfallet. Det är en 19-årig man som misstänks för grov misshandel och en 42-årig man misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Polisen har inte velat gå ut med varför de misstänker att den före detta örebroaren mördats trots att man inte har hittat någon kropp.

– Det kommer att klarna allt eftersom tiden går, menade Sten-Rune Timmersjö, chef på avdelningen för grova brott vid polisen i Fyrbodal, i en tidigare intervju för NA.

Nu är ytterligare två män gripna.

– De greps i Danmark och är misstänka för skyddande av brottsling, säger Sten-Rune Timmersjö till NA.

De båda männen greps i onsdags och har nu begärts utlämnade till Sverige. Än är de inte häktade. Männen är svenska medborgare och födda 1998 respektive 1984.

Sammanlagt är nu fem män misstänkta för inblandning i mordet på 36-åringen, tre är häktade och två gripna.

Den före detta örebroaren var politiskt aktiv och deltog i många kulturdebatter i Örebro i början och mitten på 2000-talet.

Läs också:

Saknad ex-örebroare befaras vara mördad – misstänkt man gripen i Tyskland

Kroppen efter misstänkt mördad ex-örebroare ännu inte funnen: "Vi har förhoppning om att hitta honom – men Sverige är stort"