Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Exklusiva viner beslagtagna i razzia mot assistansbolag

 
Assistansfusk i Örebro
Visa alla artiklar

Kronofogden lyckades lägga beslag på dyra årgångsviner och ett exklusivt armbandsur hos två av de företrädare för ATS Assistans som sitter häktade misstänkta för ekonomiska brott.

Örebro tingsrätt beslutade för någon vecka sedan om kvarstad mot fyra av assistansbolagets företrädare, som säkerhet för ett krav på sammanlagt 13,5 miljoner kronor Försäkringskassan framställt.

Två dagar efter tingsrättsbeslutet slog kronofogden till mot fyra adresser i Örebro samt bankfack. I två fall påträffades inget utmätningsbart. Men hos bolagets ledande företrädare togs ett armbandsur av märket Breitling i beslag. Värdet torde ligga runt 50 000 kronor eller mera. Där togs också en grill och en gräsklippningsrobot i beslag, vardera värda runt 10 000 kronor.

Hos en anna

n av bolagets företrädare påträffades värdefulla årgångsviner, vardera med ett uppskattat värde av 5 000 kronor styck, bland annat Chateau Lafite Rotschil 1948.

Hittills har Skatteverket och Försäkringskassan framställd krav på sammanlagt närmare 24 miljoner kronor mot bolaget och dess företrädare.

Assistansbolagsfusket

Fem personer i ATS Assistans i Örebro sitter häktade misstänkta för grova ekonomiska brott. De misstänks för fusk med assistansersättning som Försäkringskassan betalat till bolaget.

Samtliga fem nekade till brott under häktningsförhandlingarna.

ATS Assistans har hamnat i akut ekonomisk kris efter den senaste tidens händelser. De 600 anställda har inte fått någon lön i september.

Samtidigt försöker konkurrerande bolag ta över ATS Assistans brukare och kunder, enligt ATS Assistans nyanställde kontorschef Payam Karimian.

Den nya ledningen för bolaget har även polisanmält en av de fem häktade. Enligt Karimian har den personen sålt listan på bolagets klienter till konkurrerande företag.