Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Exklusivt: Erik Hamrén om Gerzics landslagschanser

I förra veckan stod ÖSK:s Nordin Gerzic för en ny stark insats med två mål i hemmasegern mot Gefle. Mittfältarens framfart under säsongen har noterats av den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén – som dock anser att Gerzic ännu inte är med och konkurrerar fullt ut.
– Han är en bit i från A-landslaget, säger Hamrén till NA.

I dag presenterar förbundskaptenen Erik Hamrén den svenska EM-kvaltruppen till matchen borta mot Holland den 12 oktober.

I den kommer Nordin Gerzic inte att finnas med, även om ÖSK-mittfältaren har stått för en mycket stark säsong i allsvenskan där han har tillhört de bästa på sin position.

– Gerzic är en spännande spelare med en intressant utveckling, och jag har förstått att han verkligen har bestämt sig för att bli bra. Det är mycket glädjande att se, säger Sveriges förbundskapten Erik Hamrén.

Efter förra veckans 3–1-seger mot Gefle, där Nordin Gerzic stod för två mål och en fyrstjärnig insats, sa ÖSK-spelaren i en intervju med NA att han tycker att han förtjänar ett plats i A-landslaget.

Intressant i januari

Det håller inte riktigt förbundskaptenen med om.

– Han är en bit i från A-landslaget i dagsläget. Men det kommer ju en januariturné och då är Gerzic ett jätteintressant namn, säger Hamrén, som hittills har sett en match med ÖSK den här säsongen.

– Jag såg 3–3-matchen borta mot Elfsborg och försöker att se så mycket som jag bara hinner. Men vilka matcher jag planerar att besöka vill jag inte kommentera.

Hur skulle du vilja beskriva Gerzic som spelare?

– Det vill jag inte kommentera heller. Jag kan säga som så att jag inte känner Gerzic speciellt väl, och därför kommer januariturnén att vara ett perfekt tillfälle för mig att studera honom på nära håll. Det är det som turnén handlar mycket om, att få tillgång till intressanta spelare som man ännu inte känner varken på eller utanför planen.

Koll på Almebäck

En ÖSK-spelare som Erik Hamrén däremot har bra koll på är Michael Almebäck. Mittbacken var i vintras uttagen till just januariturnén och fick göra A-landslagsdebut mot Syrien. Hamrén var mycket nöjd med vad han såg.

– Almebäck imponerade på mig då. Det är en spelare som jag tror mycket på, och han visade bra inställning och attityd. Hans utveckling blir också väldigt spännande att följa.