Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fågelungar plågades av ungdomar

Jag önskar att folk hade bättre koll på vad deras barn och ungdomar håller på med när de är ute och härjar. Vart är föräldrarna till dessa unga som uppenbarligen är ute för att söka bråk med yngre barn, förstöra dagisfönster eller cykel- och mopeddäck och hitta på dito upptåg om och om igen?

Ett återkommande upptåg bland flera barn är att ge sig på fågelungar – såsom trastar, fiskmåsar och skator som ofta syns på grönytorna mellan husen. Varje sommar får man uppleva hur barn och ungdomar hänsynslöst och känslokallt ger sig på dessa fågelungar i avsikt att tortera eller döda.

Där jag bor är det samma gäng i främst 9-15 årsåldern, som ofta drar med sig andra barn i sina elakheter. Här om dagen gav de sig på trastungar så till den grad att jag till slut tvingades ta in de stackars fågelungarna två gånger tills gänget hade gått hem.

Är fullt medveten om att man egentligen inte får eller borde, men vad återstår för alternativ egentligen när gänget så fort man sätter ut fågelungen (eller polisen åkt därifrån) bara ger sig på den igen? Man ser ju vart vi är på väg när inte ens de försvarslösa fågelungarna får vara fredade.

Så snälla håll lite bättre koll på era ungar när de är ute flera timmar i sträck, cyklar runt och bara förstör för både grannar, djurliv och allmänna egendomar. De lyssnar ju inte precis på andra vuxna och inte heller på polisen. Men ljuga och låtsas skenheliga är de riktigt bra på. Man blir rädd för vad de ska hitta på när de är äldre.

”Håll koll på era ungar”

Örebrp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel