Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fahlanders protest:Ringde in 1,5 miljoner

De uteblivna sponsorintäkterna i Örebro Hockey får nu miljonsponsorn Mikael Fahlander att rikta skarp kritik mot klubbledningen.
Och till och med hota hoppa av.
– Med rätt ledning går det att få in pengar. Jag har på fyra timmar ringt in 1,5 miljoner kronor från företag som gärna stöttar hockeyn om det sköts på rätt sätt. Men inte om det sköts på det sättet som det gör i dag, säger han.

Annons

Med mindre än en månad kvar till den allsvenska premiären, har Mikael Fahlander tröttnat helt. En stor orsak är sponsorförsäljningen bara genererat i ett par miljoner kronor och inte de 6,5 miljoner kronor som är budgeterat.

Nu är sprickan i klubben total och bara en ny styrelse kan få Fahlander att fortsätta som sponsor.

"De har misslyckats"

– De misslyckades totalt förra säsongen, och nu är de på väg att göra exakt samma misstag igen. Klubben saknar professionell styrning och fortsätter det i den här riktningen är de på väg mot konkurs. De säljer överlägset sämst i allsvenskan och det räcker inte att ha en säljare ut som genomför i snitt ett sponsorbesök om dagen. Det håller verkligen inte på den här nivån. Med rätt ledning går det att få in pengar, bara man försöker. Jag har själv ringt in 1,5 miljoner kronor i sponsorpengar på fyra timmar nu. Men företag vill inte gå in med pengar när klubben sköts fel, säger Fahlander.

”Absurt”

– Att säga som Davor gjorde i NA att även jag varit med och tagit in de här spelarna och därmed påverkat truppkostnaden gör mig förbannad. Jag har som sportchef hållit mig till den budgeten som jag fick, och har dessutom själv betalat en hel del lönekostnader. Dessutom betalade jag ju fem miljoner i våras när de hade misslyckats med försäljningen, så att börja skylla på mig känns helt absurt.

– När jag frågat hur det legat till med ekonomin har jag fått luddiga eller inga svar alls, trots att jag stött på många gånger. Jag får reda på att sponsorer inte ens besökts trots att de vill sponsra. Nu måste alla kort upp på bordet.

Är det här ett utspel för att du själv vill ta över som ordförande igen?

– Absolut inte. Jag är klar med den biten. Det jag vill är att klubben har rätt styrning så att den mår bra och att det jag byggt upp inte ska raseras av såna som inte klarar att styra klubben. Förutsättningarna finns nu när det sportsliga ser riktigt bra ut och en ny hall är på väg, men man måste göra på rätt sätt och skötas affärsmässigt.

”Kan inte bestämma”

– Så som det sköts i dag så har jag verkligen ingen större lust att sponsra vidare, men med rätt ledning och styrning så kommer jag fortsätta stötta klubben stort. Men jag kan tyvärr inte bestämma hur de ska styra klubben, det är upp till medlemmarna och styrelsen själva.