Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fahlin efter VM-tempot: "Jag är riktigt nöjd med mitt lopp"

Hon gjorde en jätteinsats i skymundan bakom Emma Johanssons OS-silver, och har vunnit i världscupen efter det. På tisdagen gjorde Emilia Fahlin ett fint VM-lopp i Qatar.

Örebrocyklisternas stora stjärna Emilia Fahlin slutade på 16:e plats på VM-tempot i ett varmt Doha i Qatar. En bedrift hon är riktigt nöjd med.

Emilia Fahlin kom på 16:e plats itempoloppet på VM i Doha idag, 2.30,40 efter segrarinnan, Amber Neben från USA som fick dela prispallen med silvermedaljören Ellen Van Dijk, Nederländerna, och Katrin Garfoot, Australien, som tog bronset.

– Jag är riktigt nöjd med mitt lopp. Det är ett steg i rätt riktning efter besvikelsen på EM-tempot. Tekniskt sett och hur jag disponerade loppet var mycket bra, säger Fahlin i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att fåttgjort ett bra tempo då jag vill satsa mer på tempo framöver, säger Emilia Fahlin efter målgången.

Emilia Fahlin 28 år är en rutinerad cyklist som redan är inne på sin tionde proffssäsong. Det senaste året har hon höjt sig flera nivåer och uppnått flera fina internationella placeringar, bland annat vann hon för första gången den prestigefulla Vårgårda Women's World touri somras.

Hon kom tia på Belgien runt och tog en fjärdeplats i den andra etappen av Auensteioner Radsporttage i Tyskland. Som hjälpryttare till Emma Johansson på OS i Rio medverkade Emilia också till Sveriges första medalj under OS.

VM är dock inte över för Emilia Fahlin, hon kör även linjeloppet på lördag tillsammans med Emma Johansson, Sara Mustonen, Sara Penton och Alexandra Nessmar. Starten går klockan 11.45 svensktid.