Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fahlin hyllas efter ny topplacering: "Stor överraskning"

Tredje topp sex-placeringen på fem dagar. Då hyllas Emilia Fahlin av svenske förbundskaptenen Martin Vestby.

Näst sista tävlingsdagen före OS-starten, som bara är 17 dagar borta. Då noterade Emilia Fahlin, 27, ett nytt, starkt resultat.

I den sjätte etappen av Thüringen runt slutade Örebrocyklisten på sjätte plats – hennes tredje topp sexplacering i etapploppet.

Halvvägs in i onsdagens 130 kilometer långa etapp kom 17 cyklister iväg från huvudfältet, och strax därefter stack två – Oricastallets Amanda Spratt, Australien, och Canyonstallet Elena Cecchini, Italien – iväg i en utbrytning som höll hela vägen till målet i Schleiz.

I 15-mannagruppen där bakom spurtade Fahlin in som fyra, alltså sexa totalt, slagen bara av holländska stjärnan Annemiek van Vleuten, tolvfaldiga världsmästaren Marianne Vos och världsrankningstvåan Emma Johansson.

I sammandraget, där etapptvåan Cecchini tog en jätteledning, klättrade Fahlin därmed från 13:e till tionde plats.

– Emilia har varit en av de stora överraskningarna i loppet, säger förbundskaptenen Martin Vestby till vargardacycling.se som har stora förhoppningar inför torsdagens avslutande etapp över 131 kilometer med start och mål i Gera.

– Jag räknar med att både Emma och Emilia kommer att göra två nya bra lopp som de kan ta med sig när OS-förberedelserna går in i slutskedet.