Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fahlin i EM-täten – trots problem: ”Trött och tom”

Emilia Fahlin var i utbrytning i 30 kilometer och hjälpte sedan Emma Johansson rätt i spurten – trots att hon hade en usel känsla hela dagen när cykel-EM avgjordes.

Av tv-bilderna att döma gjorde Emilia Fahlin, 27, allt rätt när linjeloppet i cykel-EM avgjordes i franska Plumelec på lördagseftermiddagen.

När en seriös utbrytning, med åtta cyklister från flera toppnationer, gick iväg med 45 kilometer fanns OS-cyklisten och Vårgårda GP-vinnaren från Örebro där. Och när den hämtats in 14 kilometer före mål orkade hon fortsätta att jobba för svenska kaptenen, ”Silver-Emma” Johansson, hela vägen till sista backen, som Emma kunde gå in i en perfekt situation.

Men faktum är att Fahlin själv mest kände sig sliten.

– Det var verkligen ingen höjdardag. Jag var trött och tom och hade problem med magen. Jag var uppe till Emma för att säga ”jag känner mig inte så bra, jag vet inte hur mycket jag kan göra i dag” när det plötsligt small till, utbrytningen gick iväg, och jag var med … Men jag minns inte ens mycket av det, säger Fahlin.

– Att jag ändå kan prestera så här trots att jag inte har någon toppdag visar att min lägstanivå har höjts till i år, och det har varit mitt mål. Att hitta en högre lägstanivå som jag sedan kan bygga toppar från.

Johansson lyckades inte gå med tätkvintetten i den stenhårda avslutning uppför en två kilometer lång backe, utan slutade åtta. I mål var svenskan olv sekunder bakom segrande nederländskan Anna van der Breggen, som alltså följde upp OS-guldet med att vinna EM.

Fahlin rullade i mål som 57:a efter att ha gjort klart sitt jobb två kilometer före mål och därefter slagit av på tempot.