Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fahlin klar för EM: "Banan passar henne bäst"

Nu står det klart att Emilia Fahlin utöver linjeloppet även får köra tempo på EM i Frankrike.– Hon har flera starka tempolopp bakom sig, säger förbundskaptenen Martin Vestby.

För drygt en månad sedan var Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna, med om att hjälpa Emma Johansson till hennes andra OS-silver i karriären. Emilia fick mycket beröm efteråt och många menade att hon hade stor del i OS-medaljen.

Kort efter OS slog Fahlin till med karriärens första världscupseger. Hon kammade hem den på hemmaplan i Vårgårda.

Nu riktas blickarna mot nästa stora mål, EM i Frankrike. Emilia Fahlin kommer föga överraskande att köra linjeloppet.

– Banan i Bretagne passar nog bäst för Emma och Emilia, med stöttning från laget och flera starka kort att spela med så bör vi ha goda möjligheter att prestera ett toppresultat i linjeloppet på EM, säger Martin Vestby i ett pressmeddelande.

Läs också: Konditionsbloggen: Fahlin sekunder från ny megasuccé (på tempohoj!

Mer anmärkningsvärt är kanske det faktum att Fahlin kommer att få köra tempoloppet – hennes första tempo i ett mästerskap sedan OS i London 2012. På VM 2010 och 2011 var hon nia i disciplinen.

– Hon har flera starka tempolopp bakom sig och ett önskemål om att satsa än mer på den disciplinen, så vi ser fram emot att hon får mäta sig med Europas främsta tempocyklister

EM inleds 14 september. Dagen efter körs damernas och herrarnas tempo. Två dagar senare, lördag 17 september, körs linjeloppet för damerna.