Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fahlin kraschade i touren: "Spräckte hjälmen"

Örebrocyklisten Emilia Fahlin kraschade våldsamt och spräckte hjälmen i söndagens Tour de France, och tvingades bryta loppet.

Till skillnad från herrarnas 21 etapper långa tour är damernas Tour de France en endagarstävling – som på söndagen avgjordes i ett grått och regnigt Paris.

Efter 13 varv på Champs-Élysées lyckades Rabobanks Anna van der Breggen bryta sig loss från huvudklungan och med nöd och näppe hålla undan och vinna, sekunden före Wiggle-Hondas Jolien d'Hoore som spurtade bäst i klungan.

Men dessförinnan bjöd loppet på en hel del dramatik, och – framför allt – en hel del krascher på den såphala gatstenen. Med fyra sjukilometersvarv kvar till mållinjen var det Örebrocyklisten Emilia Fahlins tur att råka illa ut.

– Det var på väg upp mot triumfbågen. En tjej som la sig precis framför mig, och det fanns ingenstans att ta vägen annat än att köra in i henne. Så jag drog omkull, slog i huvudet, spräckte hjälmen, säger Fahlin till NA på telefon från Paris.

– Det tog en stund innan jag tog mig upp och mekanikern fick ordning på cykeln. Jag fick lägga mig bakom servicebilen för att försöka komma ikapp klungan, men det gick inte på den här snabba banan, så jag blev tvungen att bryta.

Fahlin kunde ändå glädjas åt stallkompisen d'Hoores andraplats.

– Ja, en andraplats får vi vara nöjda med, säger hon.

Hur mår du nu efteråt?

– Jag känner av lite i huvudet och ryggen, men det är inte så farligt.

Nästa helg kör Fahlin den tyska världscupdeltävlingen Sparkassen Giro.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!