Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fahlin satte färg på VM-loppet

Med milen kvar hade Emilia Fahlin medaljläge i cykel-VM:s linjelopp. Men det höll inte hela vägen för örebroaren.

Cykelstjärnan från Örebro var med i en utbrytning med åtta andra cyklister, som en stund såg ut att hålla in i mål. I den utbrytningen hade Emilia Fahlin goda chanser att spurta till sig en riktigt fin placering.

Men med runt fyra kilometer kvar av loppet, som hade en riktigt tuff avslutning i motlut, var utbrytarna infångade, och i stället blev det en uppgörelse mellan de förhandstippade favoriterna.

Emma Johansson fanns med långt i fram i spurten, men fick nöja sig med en femteplats. Brittiskan Elisabeth Armitsted tog guldet efter en stark spurt.

Emilia Fahlin rullade i mål i klungan, runt 25-30 plats.

- Emilia gör ett väldigt starkt lopp, och jag tycker att hon ska ta med sig den känslan in i vinterträningen. Det verkar ha lossnat för henne nu på slutet, och det kan bli ett riktigt roligt år som väntar sedan, sa den förra svenska stjärnan Susanne Ljungskog, som var expertkommentator i tv-kanalen Viasat.