Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fahlin tog bergatröjan i världstouren

I måndags blev hon uttagen till OS. På fredagen bevisade Emilia Fahlin att hon är värd platsen. På första etappen av kinesiska Tour of Chongming Island la Örebrocyklisten beslag på bergatröjan.

Tour of Chongming Island är sjuden deltävlingen i damernas världstour, den allra högsta nivån inom landsvägscykel, och trots att det tre dagar långa etapploppet är pannkaksplatt finns en bergatröja att kriga om.

Lördagens "berg" bestod av ett spurtpris över en bro över Yangtzefloden, och där var Emilia Fahlin först. Därmed fick Örebrocyklisten, som så sent som i måndags blev uttagen till OS i Rio de Janeiro i augusti, kliva upp på prispodiet och ta emot den bergatröja hon kommer få köra lördagens etapp i – samt spruta champagne tillsammans med fredagens överraskningsvinnare Ting Ying Huang, Lucy Garner som tog den vita U23-tröjan och Leah Kirchmann som tog hand om den gröna poängtröjan.

Etapploppet fortsätter med ännu en linjeetapp över 113 kilometer, på lördagen och avslutas med ett kriterium på 99 kilometer på söndagen. Båda innehåller liksom fredagens 140 kilometer långa etapp ett "bergspris" var, där Fahlin nu får försöka försvara tröjan.

Fahlin var med i huvudklungan hela vägen in till mål på fredagen, men lyckades inte hjälpa de mer spurtstarka lagkompisarna i italienska stallet Alé-Cipollini till någon riktig topplacering. Anna Trevisi blev sjua, Annalisa Cucuinotta åtta och Martina Alzini 26:a.