Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fake news av ordförande för Verdandi Örebro

Replik

Annons

... på Verdandis orförande Ann-Mari Wulfstrand-Byhlins artikel i NA 10 februari.

Kommunfullmäktiges Örebro kommun beslutade den 29 januari att sänka försörjningsstödsnormen med 200 kronor.

Detta är inte sant.

I fullmäktiges protokoll av den 28 januari §7 står under ärendebeskrivning” Sedan år 1998 finns en för riket gällande norm, riksnormen, för uträkning av ekonomiskt bistånd.

Örebro kommun har sedan samma år använt sig av en egen normkonstruktion vilket innebär att den i vissa delar är högre än riksnormen.

Det är mycket beklagligt att ordförande för Verdandi Örebro tänjer på sanningen.

En annan skillnad är att Örebro kommun har ett extra tillägg som utbetalas till hushåll som varit berättigade bistånd i sex månader med 400 kr/mån till hushåll med barn och 200 kr/mån till hushåll utan barn. Förslag att extra tillägget upphört att gälla”

Beslut: Kommunfullmäktige beslutar 1. Extra tillägg till Örebronormen för hushåll som varit berättigade bistånd i sex månader med 400 kr/mån till hushåll med barn och 200 kr/mån till hushåll utan barn, upphör att gälla.

Det är mycket beklagligt att ordförande för Verdandi Örebro tänjer på sanningen.

Man kan fundera över vilka insatser som kan göras så att biståndstagare fortare skall komma till egen försörjning och på vilken nivå riksnormen bör ha, men det är en annan diskussion.

Karl-Bertil Persson

Socialdemokraterna, ledamot av Vuxam

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel