Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falsk faktura polisanmäld

Med jämna mellanrum dyker det upp erbjudanden som är till förväxling lika räkningar. Nyligen damp det ned en på Fagers Konditori, men Catarina Westman fattade misstankar och kollade upp vad det handlade om.

Annons

– Det är väldigt lurigt gjort. Det ser ut som en faktura och med ett ifyllt inbetalningskort längst ned. Det är först när man tittar noga man ser att det är ett erbjudande. Men den upplysningen står med mycket liten stil på ett undanskymt ställe, säger hon.

Först trodde hon att det var en riktig faktura, men kände inte riktigt igen avsändaren ”Lokala Telefonkatalogen”.

– Jag är ju med i Telias katalog så jag ringde och kollade med dem. Efter ett tag kom vi fram till att det inte var en riktig faktura.

Catarina Westman försökte nå den firma som skickat ut ”erbjudandet”, men där är det en telefonsvarare som säger att det inte går att lämna något meddelande eftersom det minnet är fullt.

Firman har ett organisationsnummer och ett boxnummer i Stockholm. Den hemsida som har uppgivits på inbetalningskortet fungerar inte. Företaget finns upptaget på organisationen Svensk Handels varningslista.

– Jag vill varna andra för att gå på sådana här utskick. Och jag har gjort en polisanmälan mot företaget, säger Catarina Westman.