Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familj räddad ur brinnande hus

(UPPDATERAD 07.45) När familjen låg och sov började det brinna i den påslagna TV:n. Ett av barnen i huset vaknade av den kraftiga röken och väckte familjen.

Klockan var 02.14 när polisen fick in larmet om radhusbranden i Sunnanlid i Nora.  I huset bor en vuxen och tre barn.

- Familjen i huset lyckades ta sig ut. Det var ett av barnen som vaknade av röken, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Barn andades rök

Barnet som väckte familjen klagade på smärtor i bröstkorgen och fick syrgs av ambulanspersonalen på plats. De övriga i familjen klarade sig utan skador.

- Räddningstjänst evakuerade de andra som bor i radhuslängan av säkerhetsskäl, säger Thomas Ginghagen.

Vid tretiden på natten började brandkåren få kontroll över branden. Den begränsades till familjens radhus. Huset har fått omfattande brandskador inomhus, och de tvåangränsande bostäderna är vattenskadade.

Polisen spärrade tidigt av ett område runt huset för kunna undersöka vad som orsakat branden. Men avspärrningarna hävdes när det kunde klarläggas att branden uppstod i en TV som inte var avstängd.

-  Det kan man konstatera med 100 procents säkerhet, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid polisen i Örebro län, till na.se strax efter halv åtta på måndagsmorgonen.

De evakuerade familjerna i radhuslängan tog sig hem till bekanta eftersom det är mycket brandrök i området. Det finns ingen risk för att branden ska sprida sig.