Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag i Barnens tält

Barnens tält har flyttat inomhus - men är fortfarande populärt. Kyrkornas satsning på barnen lockar med hoppborg och teater.

Annons

I dag är det tredje och sista - och mest aktiva - dagen på Barnens tält. Under torsdagen och fredagen har aktiviteter av olika slag skett på kvällarna. I dag är det full fart hela dagen, och för hela familjen.

– Det kommer att vara hoppborg, ponnyridning, chokladhjul, ansiktsmålning och massor av andra grejer som händer, berättar Josef Månsson, ungdomsledare i Saronkyrkan och en av de ansvariga för Barnens tält.

Barnens tält är ett samarbete mellan Saronkyrkan, Missionskyrkan och Svenska kyrkan i Hallsberg. Evenemanget som riktar sig till barn i årskurs 1 till 5 har blivit en återkommande tradition.

– Det brukar vara runt 50-60 barn här på torsdagen och fredagen, och på lördagen kommer det ännu mer folk, säger Josef.

–Barnens tält är ett satsning som vi kyrkor gör för att berätta vad vi tror på. Sedan är det en bra plats för barnen att träffas på i en annan miljö än i skolan.

Tidigare har evenemanget hållts i ett stort tält i Verners backe, men av praktiska skäl håller man nu till i och runt ELOFs lokaler. Under torsdagens invigning bjöds det på konsert inne i samlingslokalen. För en del av de besökande barnen är det första gången de är med, andra har varit med varje år.

– Förra året var jag här och var med och sjöng och dansade. Det var väldigt kul, berättar Fanny La Zum.

– Och jag pysslade. Vi pärlade och gjorde ansiktsmålning, säger Gabriella Svanström.

Annons