Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjekamp på folkracebanan

Klara, färdiga, kör! Inte mindre än 135 tävlade i går i Venacupens första deltävling i folkrace. Evy Nestor, 67 år, som tävlade för MK Ran från Askersund var äldst på banan i damklassen.

Annons

Stekande sol, dofter av olja, bensin och gummi mötte de tävlande och publiken på Laxå Motorstadion igår.

Totalt tävlade 135 personer i Venacupens första deltävling. 27 av dem var kvinnor. Två av kvinnorna som tävlade med sina blå folk-racebilar var Evy Nestor, 67 år, och hennes svärdotter Anna-Karin Palmroth.

Evy Nestor tävlade för MK Ran från Askersund och har kört folkrace i totalt 23 år.

– Jag ska hålla på länge, bara jag är fri från sjukdomar. Det är jättekul att köra folkrace. Jag får köra på olika banor och träffa mycket kul folk.

Under åren har det gått bra för Evy Nestor på tävlingarna.

– Ja, jag har väl en 20 pokaler hemma.

Att köra folkrace är bara roligt.

– Ibland är jag nervös. Sen kör jag så fort det går. Det gäller inte bli rädd.

Evy Nestor berättade att det är en mycket bra sammanhållning bland förarna. I går hade hon med sig flera i sin familj som kör folkrace.

Adrenalinkick

Anna-Karin Palmroth som är svärdotter till Evy Nestor, var med och tävlade i går.

– Det är jättekul att köra. Det är en sådan adrenalinkick när man står och väntar på starten.

Anna-Karin Palmroth kör för Laxå MK och började köra folkrace när hon var 15 år.

– Det som är kul med folkrace är att man träffar mycket folk och det är en fin gemenskap. Bästa tävlingen som vi åker på är i Vimmerby varje sommar.

I går var det flera i Anna-Karin Palmroths familj som var med och tävlade.

Hela familjen kör

– Vi kör hela familjen. I dag kör jag, svärmor, min sambo, min son och min sons kusiner, sade Anna-Karin Palmroth. Först ut att köra ett heat i familjen blev Anna-Karin Palmroths sambo Jonny Nestor som körde så att gruset sprutade under den blåa lilla bilens hjul.