Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen Ericssons dramatiska helg

För Tomas Ericsson från Kumla blev det en dramatisk helg på flera sätt. Äldste sonen Marcus kraschade på Silverstone medan yngste sonen Hampus tog sin första SM-medalj.

Annons

Tomas Ericsson befann sig på karting-SM i Kristianstad, där han stöttade sonen Hampus, när han fick beskedet om dramatiken på Silverstone i lördags. Marcus Ericsson kraschade i drygt 200 km/timmen på träning och fick föras till sjukhus.

– Jag tyckte det var jäkligt olustigt. Jag satt och kollade livetimingen och såg att det blev rödflagg och att det berodde på Marcus, säger Tomas.

Han störtade ner till sin fru Kerstin, Marcus mamma, som följde träningen via Viaplay.

– Det är jobbigt innan man visste att allt var bra. Jag pratade med Marcus i ambulansen på väg till Oxford, han ringde själv upp. Han sa att det inte var någon fara, men att det kom lite blod i kisset, säger Tomas.

En skiktröntgen visade att inget var fel och Marcus kunde starta söndagens F1-lopp utan att ta smärtstillande.

Samtidigt som Marcus skapade dramatik i England körde 14-årige lillebrorsan Hampus riktigt bra i KF junior-klassen i karting-SM.

Hampus var snabb hela helgen och tog silver efter en rafflande duell i finalen där han fick se sig besegrad med 0,3 sekunder av Alfred Nilsson, KAK motorsport.

– Ändå jättebra jobbat. Första SM-medaljen i karriären, påpekar Tomas.

Hampus var etta och trea i de båda kvalheaten, startade etta i förfinalen där han blev sexa i mål, och avslutade alltså den framgångsrika SM-helgen med att köra upp sig till andra plats i finalen.

– Hampus ledde finalen efter sju–åtta varv, men blev omkörd av Alfred när det var fem–sex varv kvar. Det var en kamp in på mållinjen, konstaterar Tomas.

Hampus får en ny chans att ta guldet nästa år då han har ett år kvar i klassen.

I KZ2-klassen slutade SMK Örebros Joel Johansson på femte plats. Europamästaren och VM-tvåan har aldrig tagit ett SM-guld, och lyckades alltså inte den här gången heller.

Hemmaföraren Benjamin Törnqvist tog SM-guldet i klassen, före Abbasse Anthony.