Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fanny Runheim slog distriktsrekord på 200 meter – för andra gången på två veckor

Den 21 januari chockade Fanny Runheim friidrotts-Sverige med 24,59 på 200 meter inomhus i sitt första lopp på 2,5 år.
Distriktsrekord med 16 hundradelar.
Två veckor senare följde örebroaren på lördagen upp med att sänka rekordet med ytterligare fem hundradelar.

LÄS OCKSÅ: Sprang sitt första lopp på 2,5 år – då raderade Fanny Runheim ut Elin Östlunds distriktsrekord: "Helt förvånad – hade inte ens tänkt tävla"

Det var i den stora inomhustävlingen Göteborgs Inomhus som Fanny Runheim, 18, för andra gången på två veckor slog distriktsrekord för seniorer på 200 meter.

När hon sprang på 24,59 Växjö den 21 januari var det, på grund av en skadad lårbaksida och körtelfeber, hennes första lopp på 2,5 år. Nu följde hon upp med 24,54, och sänkte därmed sitt eget distriktsrekord med ytterligare fem hundradelar.

Resultatet gör henne till Sverigefyra bland seniorerna den här säsongen, en hundradel bakom trea Moa Hjelmer och fyra bakom tvåan Tilde Johansson, och befäster hennes position som Sverigetta bland i F19-klassen.

Odain Rose, Runheims klubbkompis i Örebroklubben Thoren Track & Field, som förra inomhussäsongen var EM-fyra på 60 meter gjorde på lördagen säsongsdebut i en tävling i Reykjavik, där han sprang på 6,72 i både försök och final.

Resultatet gör honom till Sverigetvåa bakom fyra hundradelar snabbare Austin Hamilton, och lär ge honom möjlighet att springa Nordenkampen nästa helg. Till kvalgränsen till inomhus-VM i Birmingham 2–4 mars saknas dock nio hundradelar.

I Stockholm deltog en lång rad medel- och långdistanslöpare från KFUM Örebro i Raka Spåret.

Martin Regborn, som till vardags är en av världens bästa orienterare, tog en femteplats i säsongsdebuten inomhus med 8.20,96 på 3 000 meter, fem sekunder över hans eget distriktsrekord på distansen. Regborn missar dock friidrotts-SM om två veckor på grund av ett läger med orienteringslandslaget.

På 1 500 meter imponerade 18-årige Jonatan Gustafsson mest med 4.02,69. Örebroaren Tim Sundström, som numera tävlar för Stockholmsklubben Tureberg, gjorde 3.57,38 på samma distans. Josefin Gerdevåg gjorde 4.44,37 och vann damernas B-heat på distansen.