Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får ersättning för levandepadda i salladspåse 

Sofie Isaksson blev förskräckt igår när hon stack in handen i salladspåsen som hade legat drygt en vecka i kylskåpet. I den fanns en levande padda. Nu kompenseras hon med nya produkter.

NA ringde till VD:n Ted Stenshed på företaget Sydgrönt AB. De producerar grönsaker och frukter som odlas på friland och i växthus. Salladen ”säsongsmix” som Sofie Isaksson hade köpt kom från Sydgrönt AB i Skåne. VD:n Ted Stenshed kommenterar händelsen med paddan i Sofies salladspåse.

– Det är tråkigt att det har hänt. Det är inte vanligt men det händer ibland. Kunden får höra av sig till oss så skickar vi kuponger. För dem kan hon få nya produkter.

Ted Stenshed tycker att företaget tar hand om naturen. Att djuren söker sig till salladen ser han som ett gott tecken på att de trivs.

Svårt att upptäcka djurFöretaget har funnits sedan 1992 och har 20 åretruntanställda. De odlar sallad på stora områden (1000 hektar) och eftersom allt sker maskinellt är det svårt att upptäcka om det följer med djur vid skördning och paketeringen.