Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får inga Durmaz-miljoner

Forwardprodukten Jimmy Durmaz har skrivit på för turkiska Genclerbirligi.
Men moderklubben förväntar sig inget miljonregn.
– För att få stora pengar i andraled måste det vara en världstjärna som säljs, säger ordförande Torsten Medin.

Annons

Jimmy Durmaz har under en ganska lång tid varit en av allsvenskans hetaste spelare. Frågan har inte varit om Malmö-mittfältaren skulle bli proffs utan snarare när. Nu har han skrivit på ett kontrakt med turkiska Genclerbirligi men klubbarna har ännu inte enats om en övergångssumma. Skulle de inte komma överens går Durmaz som bosman när hans nuvarande kontrakt med Malmö går ut i november.

– Det är ett jättesvårt beslut och jag hoppas fortfarande att Malmö ska få betalt för mig och att klubbarna kommer till en bra lösning, säger Jimmy Durmaz till fotbollskanalen.se.

"Ingenting som Bosman"Oavsett vad lär övergången inte förändra BK Forwards ekonomi nämnvärt.

– Går han som Bosman får vi ingenting. Skulle han köpas loss från sitt kontrakt får vi ta del av en solidaritetsersättning som tatalt ligger på fem procent av övergångssumman, säger Torsten Medin.

Solidaritetsersättningen är baserad på vilka klubbar spelaren har representerat från 12-21 års ålder.

– Jimmy gick till Malmö som 19-åring vill jag minnas. Så då ska de också ha en del av solidaritetsersättningen, säger Medin.

Max 500 000Eftersom Durmaz bara har ett par månader kvar på sitt kontrakt talar mycket för att en eventuell övergångssumma pressas ner. Medieuppgifter spekulerar i någonstans mellan 5–8 miljoner kronor.

– Jag har inte alla siffror exakt men även om han skulle gå för 10 miljoner så rör det sig om ungeför 500 000 för oss. Så klart alltid trevligt med pengar men det handlar mer om att våra spelare lyckas ta sig vidare. Det är jätteroligt för oss som förening att fostra bra spelare, säger Medin.