Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

 "Får köra regndansen och be om milt väder"

Det nya konstgräset på Behrn arena dröjer.
Nu beställer Örebroporten ett gigantiskt tält för att få mattan på plats.
– Vi har haft maximal otur hittills, säger företagets förvaltningschef Rolf Karlsson.

Tanken var att det nya konstgräset skulle läggas dit  under VM–uppehållet i somras. Men Örebroporten backade ur upphandlingen, bland annat efter spelarönskemål, och sköt på arbetet fram tills hösten.

– Vi skulle fixa det efter säsongen, det vill säga i november, berättar Örebroportens förvaltningschef Rolf Karlsson.

Men då slog kylan till – och det blev den kallaste novembermånaden på 40 år, vilket gjorde arbetet på Behrn arena omöjligt.

Under december har temperaturen

stigit lite grann. Men förutsättningarna är fortfarande inte optimala – särskilt inte när det har börjat snöa rejält också. Och nu ska Örebroporten beställa ett gigantiskt tält för att kunna genomföra jobbet.

– Tältet är 70 meter långt och åtta meter brett. Det gäller att hålla varmt inne i tältet, det ska helst vara plusgrader när vi jobbar. Annars kan det bli problem när vi ska limma dit mattan, berättar Karlsson.

– Just nu för vi diskussioner med två olika firmor och vi kommer att bestämma oss under morgondagen. Men visst kommer det att innebära en extrakostnad för oss.

Det nya konstgräset kostar cirka fyra miljoner kronor. Och allt material finns tillgängligt. Rolf Karlsson kan inte säga när konstgräset kommer att vara på plats. Men ett preliminärt startdatum för arbetet är 3 januari – och nu hänger det mesta på väder och vind.

– Vi är optimister. Det måste vi vara. Får vi en vecka som är gynnsam så kommer vi att forcera fram jobbet.

Ber du till vädergudarna?– Ja, vi får köra regndansen och be om milt väder, säger Rolf Karlsson, förvaltningschef på Örebroporten.

ÖSK och Kif Örebro har under de senaste månaderna tränat på Karlslund arena. Och det kommer bli aktuellt om inte det nya konstgräset är på plats efter juluppehållet.