Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får miljon att leka med

Lite drygt en miljon kronor. Så mycket finns i år hos kultur- och fritidsnämnden att lägga på kommunens lekplatser. En del kommer att förbättras och byggas ut, Några försvinner och ett par nya tillkommer.

Kultur- och fritid har tillsammans med stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher vid Bergslagens kommunalteknik lagt upp en plan.

Grundläggande för förändringarna är bland annat hur lekplatserna används idag. Skicket och hur de ligger och att vägarna dit är så trafiksäkra som möjligt.

Kommunen har fem lekplatser i Fellingsbro, varav en hänger ihop med badet, en med förskolan Gläntan och en tredje med Ekbackens skola.

För Kvasta-området föreslås en uppgradering av lekplatsen vid Idrottsvägen medan lekplatsen vid Norrvägen läggs ned.

I Frövi finns tolv lekplatser. Även där hör en till badet. Två lekplatser ligger vid förskolor och en vid skolan.

Lekplatserna vid Hedvägen och Lingonstigen vid vattentornet behöver rustas. I stället för två renoveringar föreslås att lägga ned dessa och i stället bygga en helt nu någonstans mitt mellan de båda nuvarande.

Kommunens två lekplatser i Vedevåg är av dålig standard. I förslaget vill man lägga ned anläggningen vid Smedvallen och rusta den vid Rumängsprken.

I Guldsmedshyttan föreslås nedläggning av lekplatsen vid Granliden. Området täcks av en Libolekplats. Däremot bör Björkvägens lekplats rustas. Ett alternativ skulle vara en helt ny vid Herrgårdsparken, men förslagställarna förordar Björkvägen..

Lekplatsen vid Lövstarakan i Lindesberg är kommunens mest uppskattade. Förra årets revs linbanan av säkerhetsskäl. En kompletteraing bör ske för att denna lekplats inte ska förlora i attraktivitet.

För Lindesbergs del föreslås även en modernisering av lekplatsen vdi rastplatsen invid riksväg 50. På denna finns i dagsläget bara ett gammalt gungdjur.