Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestad dumpar sju spelare – och diskuterar framtid med Dick Axelsson: "För en dialog"

Färjestad rensar i sin trupp.
Under tisdagen meddelade de att sju spelare får lämna laget – däribland målvakterna Lars Haugen och Stefan Steen.
– Vi känner att vi behöver göra en förändring på målvaktssidan till kommande säsong och det gör vi nu, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Färjestads säsong tog slut i kvartsfinalspelet efter respass av Skellefteå.

Nu står det klart att flera spelare, som varit tongivande i laget, får lämna inför den kommande säsongen.

Alla spelare hade utgående kontrakt och ingen får alltså förlängt.

Noterbart är att de bryter samarbetet med målvakterna Stefan Stéen och Lars Haugen.

– Lars har varit här i tre år, Stefan i två. Vi känner att vi behöver göra en förändring på målvaktssidan till kommande säsong och det gör vi nu. Både Lars och Stefan är två superseriösa killar som alltid kommit hit med ett gott humör och bidragit till den goda stämningen vid sidan av isen. Adam Werner har kontrakt med oss och kommer att vara en av två målvakter nästa säsong, säger Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Förutom målvaktsduon står det också klart att Linus Persson, Morgan Ellis, Alexander Leandersson, Lucas Nordsäter samt Niklas Fogström lämnar klubben. Fogström skrev på ett kontrakt över 1+1 år, där optionen alltså inte utnyttjas.

Samtidigt meddelar Jakobsson att de diskuterar framtid med Dick Axelsson.

– När det gäller Dick Axelsson så har han sagt upp sitt avtal med Färjestad BK. Vi för en dialog om framtiden då vi vet att Dick trivs väldigt bra hos oss. Han har heller inte tagit något eget beslut om framtiden, så där får vi vänta och se vad som händer framöver, säger han.

Klubben vill däremot förlänga kontrakten med Marcus Nilsson, Gustav Rydahl och Jesse Virtanen.