Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre personer deltog i nyårfirande

Färre personer deltog i det offentliga nyårsfirandet i Askersund och Laxå. Anledningen var kylan och att det inte gick några bussar från Laxå och ytterområdena till firandet i Askersunds hamn.

Annons

Askersunds Rotary klubb var arrangörer för nyårsfirandet i hamnen i Askersund. Efter klockan elva på kvällen gick ett fackeltåg ner till hamnen där Bosse Malmström var konferensicer. För musiken stod Janne Runbäck, Jonas Björndahl och Tom Nordahl.

Rotarymedlemmen Gunilla Högberg läste ”Nyårsklockan”. Vid tolvslaget så ringde kyrkklockorna och ett jättefyrverkeri fyrades av.

Enligt Gunilla Högberg var kvällen jättefin med högklassig underhållning och fyrverkeri. Dock var det färre som deltog i nyårfirandet i hamnen i år.

– Det var inte så mycket folk som det var förra året. Det gick inte några bussar från ytterområdena.

Anledningen till att det inte gick några bussar från ytterområdena var för att de lokala bussbolagen som tidigare körde, avyttrade sina bussar och chaufförer, när Askersund via Länstrafiken upphandlade så att ett företag kör alla bussturer i kommunen.

– Vi fick veta det här ganska snabbt, därför hann vi inte ordna några andra bussar. Nu vet vi om det och får planera det till ett annat år, säger Gunilla Högberg.

I Laxå firades det nya året in vid Ramundeboda kyrka med nyårsbön, musik av Weine Bruus och Bo Larsson läste” Nyårsklockan”. Därefter bjöds det på glögg, pepparkakor och fyrverkerier.

Vartannat år arbetar Jan Wallgren med att nyårsfirandet i Laxå. Han tyckte att det var något färre personer än för två år sedan.

– Det kan bero på kylan och att det var en snöig kväll.

Annons