Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfylld bonus efter stöld hos Kumla FMK

Stölden hos Kumla FMK förra helgen fick den positiva effekten att klubbmedlemmarna får åka riktig rallybil.

Annons

Förra veckan började i moll för Kumla Funktionshindrades motorklubb när klubben blev bestulen, men det bättrade sig fram mot mitten av veckan. Då fick klubben två rallystolar och två fyrpunktsbälten till skänks av två privatpersoner. De ersatte hälften av de stolar och bälten som stals vid inbrott i de bilar som stod vid folkracebanan inne på Trafikcenters område.

Gåvogivarna hade reagerat på stölden som omnämndes i både NA, Radio Örebro och Tvärsnytt och ville hjälpa till.

Åktur i rallybil

Förutom glädjen i att få nya stolar till skänks har medlemmarna i Kumla FMK dessutom fått en fartfylld upplevelse att se fram emot. Jörgen Erlandsson från Örebro, som bidrog med en av de nya stolarna, har många kontakter i rallysvängen. Han håller nu på att dra ihop ett gäng rallyförare som kan bjuda medlemmarna på en åktur i en riktig rallybil.

–  Vi har inte bestämt datum än, men det är på gång, säger Jens Larsson, som är ordförande i Kumla FMK.

Han och de övriga medlemmarna i klubben har haft en omvälvande vecka.

– Den här gruppen är rätt känsliga om någon stör eller förstör deras verksamhet, så många har varit väldigt ledsna och har gråtit, berättar Jens Larsson.

Kördugliga bilarEn del av stöldgodset, däribland varvräknare saknas fortfarande, men de fem bilarna i klubben är nu i alla fall fullt kördugliga.

De två stolar som saknades har klubben köpt in, samt tillhörande bälten. Att ta det via försäkringsbolaget gick inte, eftersom självrisken var för hög.

– Den försäkringen gäller framför allt personskador och det är ju det allra viktigaste, konstaterar Jens Larsson.