Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fast i ifrågasatt fartkontroll

Ni har säkert sett filmen där björnar fiskar lax i en fors. De bara sitter där och kan välja och vraka bland de blanka läckerbitarna. I förra veckan ordnade polisen ett sådant fiske vid södra infarten från E18/E20 i Örebro.

Jag kom för hundrade gången söderifrån och gjorde som vanligt; vid 70-skylten släppte jag på gasen. Efter 100 meter blir det 50, och precis då blev jag på långt håll träffad av en laser av senaste modell. Hastigheten var då nere i 81 km/tim och körkortet ersattes med ett papper som tillät mig att köra i 48 timmar. Bilen får nu vila i några månader och jag får böta 4000 kr.

Jag har funderat mycket på hur jag skulle kört mer trafiksäkert. Skulle jag snabbt ha bromsat ner först till 70, och sedan till 50? Risken hade då varit stor att bilen bakom hade kört in i mig.

Nästan alla tycker att det är viktigt med hastighetskontroller inne i stan, framför allt vid skolor och förskolor.

Jag tror inte på olika konspirationsteorier men jag kom på mig själv att… tänk om polisens trafiksektion hade fångat för få laxar i sommar? Denna dag kunde många, många fångas, och några blev av med körkortet. Operationen var en smula riskfylld då många polisbilar och infångade bilar delvis blockerade uppfarten till bron, den finns ingen parkeringsficka på platsen.

►Ökar trafiksäkerheten av en sådan här insats?

►Ökar örebroarnas förståelse för hur hastighetsövervakningen?

Kan någon ansvarig hos polisen förklara syftet med insatsen till mig?

”Mannen utan lapp”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel