Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fasters snabbsaltade gurka

0 portioner

1- 3 dygn. Ett suveränt recept på snabbsaltad gurka. Kan ätas redan dagen därpå.

10- 15 Västeråsgurkor

1 dl grovt salt

1 1/2 l vatten

dillkronor

svartvinbärsblad

Picka och tvätta gurkorna noga. Lägg dem i en väl rengjord glasburk.

Lös upp saltet i kokande vatten. Låt svalna och häll sedan över gurkorna. Skölj dillkronor och vinbärsblad ordentligt. Stick sedan ner dem i burken här och där. Sätt på lock. Placera svalt och mörkt i ett par dagar.

Gurkorna kan dock ätas redan dagen därpå. De håller i ett par veckor om de får stå svalt. Supergott på leverpastejsmörgås.