Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoritsegrar i tuff tävling

Sveriges två bästa triathleter gästade Ånnaboda igår när Örebro AIK arrangerade tävlingar på tuffa och utslagsgivande banor.

Annons
Karl-Johan Danielsson trampar mot segern i Kilsbergen.

Karl-Johan Danielsson från I 2 IF i Karlstad och Åsa Annerstedt från Dalregementets IF var på förhand stora favoriter och de infriade också förväntningarna när de vann herr- respektive damklassen i den tredje upplagan av Kilsbergen Triathlon.

Karl-Johan Danielsson kom nyligen på sjunde plats i en internationell tävling på Lanzarote och kvalificerade sig därmed för EM i Spanska Vitoria om två veckor. I söndagens tävling segrade han tämligen överlägset före Fredrik Haglund.

–Jag är riktigt nöjd och glad över den här segern, säger Karl-Johan, det här är den klart tuffaste triathlonbanan jag tävlat på, fortsätter han.

–Jag hörde innan start att både cykel- och löpsträckan skulle vara kuperade, så jag läste aldrig arrangörernas information innan start, för jag ville inte veta hur jobbigt det skulle bli, berättar Karl-Johan. Då hade jag bara blivit nervös och spänt mig innan, förklarar han.

Lyckligt ovetande

Att Karl-Johan var lyckligt ovetande om bansträckningen blev åskådarna varse när han efter halva avslutande löpsträckan kom till foten av södra storstenshöjden:

–Ska vi springa uppför en slalombacke, är ni inte kloka, utbrast han glatt.

Damsegrarinnan Åsa Annerstedt fick kämpa lite mer för sin seger än Karl-Johan, som ledde från start till mål. Åsa turades om i täten tillsammans med slutliga tvåan, Charlotta Nilsson från Västerås Simsällskap. Ut på den avslutande löpsträckan gick Åsa två minuter efter då ledande Charlotta, men i mål var rollerna ombytta och Åsa segrade med två minuters marginal.

–Otroligt jobbigt, pustar Åsa synbart matt efter målgång. Jag har varit sjuk i stort sett hela våren och det här var min första tävling för i år, berättar hon.

–Simningen och löpningen gick bra i dag, men på cyklingsmomentet var Charlotta betydligt starkare, fortsätter hon.

–Men det var skönt att få vinna idag och få ett kvitto på att kroppen har börjat fungera igen, avslutar hon.

Tävlande hittar

Tävlingsledaren i Örebro AIK, Mikael Selvin, är nöjd med dagen.

–Tävlingen har gått jättebra utan några incidenter och alla verkar nöjda, säger han. Dessutom har vi dubbelt så många startande som i fjol, 110, så det är kul att de tävlande börjar hitta hit, avslutar Mikael.

Sträckorna

1500 meter simning i Ånnabodasjön, vattentemperatur 16 grader.

44 km cykel inkl. fyra vändor uppför Ånnaboda-backen.

11 km löpning inkl. två vändor uppför grusvägen mellan Södra storstenshöjden och Ånnaboda.

Annons